Tag et certifikat frem for et kursus og få hurtigt nye evner

19 November 2021
Emilie Ann Jacobsen

advertorial

Hvis du gerne vil skifte til en anden branche, har du måske overvejet, om du skal tage en ny uddannelse. Det giver dig selvfølgelig kvalifikationerne til at træde ind i en anden branche, men det tager også lang tid for dig. Hvis du har en familie at forsørge, er det heller ikke sikkert, at du har råd til at gå i gang med en ny uddannelse, der tager flere år. 

I stedet for at gøre det kan du derfor tage et certifikat. Det er typisk bare et kursus, der løber over nogle dage, og hvor du får ny viden, der gør dig i stand til at varetage en ny form for opgaver. Det er dog stadig noget, der kan være meget nyttigt for dig, og som kan gøre det nemmere for dig at komme i job. 

Det kan for eksempel være, hvis du tager et gaffeltruck certifikat. Der lærer du at køre en gaffeltruck, hvilket er en efterspurgt egenskab på eksempelvis mange lagre. Du kan derfor nemt få et arbejde der. 

image

Tal med uddannelsesinstitutionen om dine muligheder 

Er du blevet interesseret i at tage et gaffeltruckcertifikat eller en anden form for certifikat, kan du kontakte din lokale udbyder af AMU-kurser. Hvis du bor i Syd- eller Sønderjylland, er det EUC Syd. De har et stort udvalg af kurser inden for blandt andet lager, transport og logistik. De kan derfor hjælpe dig med at finde frem til det rette kursus for dig. 

Et AMU-kursus henvender sig særligt til dig, der er ufaglært eller faglært. Det giver dig mulighed for at få nogle kompetencer, som du kan bruge i dit nuværende job, eller at få nogle kompetencer, som du kan bruge i et nyt job. 

Priserne på kurserne er meget lave, hvis du er ufaglært eller faglært. I det tilfælde betaler du typisk bare 100-200 kroner per dag, kurset varer. 

More articles