Spørg lige om tilladelse til at tænde det røgelse

05 March 2021
Anders Lundtang Hansen

I vores danske kultur går vi ikke så meget op i det med røgelse, men i specielt asiatiske lande gør man meget ud af det, hvor det både kan holde onde ånder væk, og det kan skabe fred, indre ro og helbrede en.

Det kan lyde lidt mærkelige i vores vestlige ører, hvor vi jo får at vide, at røg ikke er godt for kroppen, men man skal jo heller ikke ryge det, man skal bare dufte til det og nyde det.

Men det kan også for mange lyde som noget hippie-noget, hvoraf folk måske var i Østen i 70’erne og kom hjem med røgelse og sagde, det var en del af deres mantra nu at bruge den slags.

Nu om dage kan man købe røgelse mange steder, om det er på rejser, i butikker eller over nettet, og det koster sådan set heller ikke så meget.

Man kan få det med mange dufte, ligesom man kan sammenligne med tobak til en vandpibe.

Ikke alle bryder sig om røgelse

Men derfor er det stadig ikke sikkert, at det er lige sundt at indånde, og når man også taler om passiv rygning, så kan man jo også komme til at inhalere røgen fra røgelse – specielt hvis der er meget, eller man er i et lukket rum.

Så måske vil man gerne frabede sig, at den slags bliver tændt, hvis man skal have en asiatisk massage, og så må man som massør lige spørge først, selvom man selv mener, det er godt for kunden.

Måske er der bare nogle venner, der godt kan lide at fyre op for den slags, når de er derhjemme eller ude, og de mener det af en god vilje, men derfor bør man stadig lige spørge om lov, før man gør det.

Det er altid god høflighed at spørge om lov først.

Flere Nyheder