Sådan holder du bedst styr på dine kabler

14 March 2019
Anders Lundtang Hansen
Sådan holder du bedst styr på dine kabler

Er du også den type, der kunne sværge på, at du havde et specifikt kabel liggende, når du blev spurgt efter et eller manglende et? Det kunne være en oplader, en forlængeledning, et strømstik, en adapter eller noget lignende.

Men du kan simpelthen ikke finde det!

Når du endelig når frem til, hvor kablet umiddelbart er, så ligger det også samlet i noget, der kunne minde om en omgang båndsalat fra dengang, ens kassettebånd gik i stykker:

De ligger hulter til bulter uden hoved eller hale i sig, og man skal hen og trævle dem alle op for bare at fiske et enkelt ud. Man kommer formentlig til at ødelægge et eller flere i dette forsøg eller i hvert fald påføre skader på dem.

Vi vil bruge spaltepladsen i denne artikel til at komme med nogle gode tips til, hvordan du bedst passer på dine kabler.

Men som det første vil vi lige give dig et lige så godt råd til, hvor du køber kabler, hvis du skal have udskiftet de gamle eller have suppleret beholdningen med nogle helt nye: Du får nemlig gode kabler fra batteribyen.dk.

– Sørg for at opbevare dine kabler separat for sig, så de ikke kan vikle sig ind i hinanden.

– Når du skal samle kablerne sammen, så sørg for at vikle dem rundt om armen fra albue til hånden, så de bliver snoet rundt i cirkler. Du kan eventuelt slutte af med at vikle et bånd relativt forsigt og kun en anelse stramt rundt om kablet til slut, så det ikke folder sig ud, mens det er pakket sammen.

– Opbevar ikke dine kabler et fugtigt sted. Kabler har ikke godt af fugt.

– Du må heller ikke have kablerne liggende et sted, hvor skadedyr såsom rotter kan komme til at bide i dem.

– Hvis du bruger et kabel relativt ofte, kan det være en idé at fastgøre det til væggen/loftet eller lignende, så man ikke falder over det.

Flere Nyheder