Hvordan får man råd til biler?

Det er måske endda lige i overkanten at skrive “biler” i flertal, for selvom en del mennesker da har råd til at eje flere biler samtidig, så er det normen, at flertallet af kørekortsejere har en enkelt bil til rådighed.

Og specielt i Danmark er der en god grund til dette. Det er nemlig dyrt at have en bil.

Det vil sige, det dyreste er nok førstegangsinvesteringen, da en bil fra ny kan koste mange penge herhjemme. Afgifterne alene kan overstige bilens egenværdi med over 100 procent, så du næsten betaler for to biler, selvom du kun får én. Derfor ser man en del mennesker købe bilen billigt i udlandet og dernæst betale afgifterne i Danmark, så man trods alt kan spare lidt penge, end hvis man skulle købe en tilsvarende bil i landet her, hvilket i forvejen er dyrt nok i sig selv.

Hvordan får man så samlet pengene sammen til at købe en bil? Det fornuftige er selvfølgelig at have sparet pengene sammen i forvejen, så man kan lægge engangsbeløbet og ikke skulle tænke på afdrage med dertilhørende renter senere.

Det er dog de færreste mennesker, der ligger inde med så mange penge eller har tålmodigheden til at samle så mange penge sammen.

Man kan også låne pengene i banken eller af nogle venner og familie, hvor sidstnævnte løsning nok har en billigere renteløsning og tilbagebetalingsmetode.

Dog skal man også lige huske på, at bare fordi man har købt sig en ny bil, så skal man stadig betale for løbende brændsel til øsen, og så kommer der forskring oveni, og der findes flere af disse type forsikringer.

Og så skal man også iberegne besøg hos mekanikeren og betaling til denne og eventuelt også til reservedele.

Måske var det en idé at købe en bil brugt?

Dette kan du gøre via følgende link, hvor der også er beskrivelse til en metode til finansiering af bilen: https://www.biltorvet.dk/