Hvilke muligheder er der for behandling af alkoholmisbrug?

22 December 2019
Frederik Mikkelsen
Hvilke muligheder er der for behandling af alkoholmisbrug?

Går du og spekulerer på, om dit indtag af alkohol har taget over, og du måske er sneget dig ind under betegnelsen ”alkoholiker”? Måske du ikke ser dig selv som decideret alkoholiker, men alligevel har tanken om et overforbrug strejfet dig. Vejen til at blive fri for misbruget starter med, at du erkender, at forbruget af alkohol har taget overhånd, og at du er villig til at gå i behandling af dit alkoholmisbrug.

Har du et misbrug?

Der er nogle tegn, du kan kigge efter, som indikerer, at du er i eller er på vej ud i et misbrug. Det er tegn som:

  • Trangen til alkohol er stærk
  • Du finder ikke glæde i ting, du plejer, men vil hellere drikke alkohol
  • Du får abstinenser, hvis du ikke indtager alkohol regelmæssigt
  • Virkningen af alkoholen bliver svagere, så du skal indtage mere for at opnå den samme berusende effekt.

Der er flere muligheder for behandling af alkoholmisbrug. Hvis du søger hjælp hos din læge, vil du oftest blive henvist til et forløb med antabus. Antabus er et stof, der rent ud sagt gør, at du får det rigtig dårligt, når du indtager alkohol, hvorfor det har til formål at holde dig fra alkoholen. Det er dog langt fra altid at dette har effekt, da trangen til at indtage alkohol simpelthen overskygger frygten for at få det dårligt efterfølgende.

Tag på behandlingscenter

Går du helhjertet ind i projektet om at blive ædru, så kan du i stedet vælge at blive indskrevet til døgnbehandling på et misbrugscenter. Her vil du have dygtige fagfolk lige ved hånden, som kan hjælpe og guide dig til at blive ædru. Denne type behandling varer 5-6 uger. Her gælder det både om at få dig afruset, men også om at nå ind til kernen af problemerne, der ligger til grund for din alkoholisme, så du kan starte på en frisk efter forløbet.

Flere Nyheder