Giv dig selv ro til at lade din alkoholbehandling virke

20 May 2019
Anders Lundtang Hansen
Giv dig selv ro til at lade din alkoholbehandling virke

Hvis man længe som alkoholmisbruger har været både direkte nede i sølet og indirekte i overført betydning, så er man måske desperat efter at få vendt skuden, når man langt om længe selv indser, at man har et alkoholmisbrug, der kræver en alkoholbehandling.

Dog skal du lige huske på, at hvor gode dine intentioner end er, især hvis de er reelle og ikke bare ytret for at gøre andre glade, så blev Rom jo ikke bygget på én dag (eller drukket på én dag, som selv eks-alkoholikere omskriver det udtryk til), så behandlingen skal have sin tid til at virke.

Man oplever ikke nødvendigvis en forandring fra, beslutningen bliver taget, til man går i gang dagen efter. Oftest vil der gå flere dage, måske endda uger op til en hel måned, før man begynder at føle sig frisk, have overskud, få farve i kinderne igen og mærke bedringen ved at leve sundere.

Den første lange periode byder egentlig mest af alt på abstinenser, fordi man pludselig beder kroppen om at tage vare på sig selv og skulle undvære noget, som den har været så vant til at få længe – og det måske rigtig længe, hvis man har været alkoholiker længe.

Der findes ingen mirakelkure. Det er nemmere at blive alkoholiker, end det er at blive forhenværende druksut, men de positive konsekvenser, der langsomt opstår i kølvandet på at stoppe med at drikke, kan få den dejlige betydning i ens liv, så man langsomt kan få skuden op på ret køl igen.

Man kan have drukket og pisset tilværelsen væk, som først gav små konsekvenser, men som nu har medført, at ægtefællen er skredet, børnene ikke vil besøge en, og arbejdet har fyret en – tit fortsætter man med at drikke af den grund, fordi man påtager sig en offerrolle.

Det er altid de andre skyld og ikke ens eget, men når man begynder at se sig selv udefra, bestemmer sig for at gøre en forandring for ens egen skyld og have tålmodighed med alkoholbehandlingen, så vil man begynde at mærke en langsigtet, positiv forandring.

 

Flere Nyheder