Gå efter med en græstrimmer og få en flottere græsplæne

21 March 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

Uanset om du har en stor have eller en lille, skal græsset klippes med jævne mellemrum. Det samme gælder, hvad enten du har en manuel plæneklipper, en elektrisk eller en af de relative nye robotplæneklippere. Det samme gælder græsplænens kanter.

Her er det ofte nødvendigt at gå dem efter med en græstrimmer, for ikke at have græstotter stikkende op. Det kan også være at du har højbede eller andre ting stående i din have, som gør at plæneklipperen ikke kan komme helt ind til kanten og her kommer en græstrimmer virkelig til sin ret. F.eks. en Makita græstrimmer, det er markant nemmere end at gå plænen igennem med en saks.

Makita græstrimmer

Ledning eller batteri

Om du fortrækker en græstrimmer med en ledning eller batteri er ofte en smagssag og begge har fordele og ulemper. En græstrimmer hvor du skal bruge en ledning er oftere af ældre dato eller billig i indkøb, hvorimod en græstrimmer med batteri er langt mere mobil. Til gengæld risikere du at du løber tør bedst som du er igang. Har du meget der skal gåes igennem med en kantklipper anbefales det at du vælger en med batteri. Simpelhen fordi den er lang mere mobil og det kan være bøvlet at komme rundt med en ledning på slæb. 

Det er en god ide at vælge en græstrimmer i samme mærke som dine andre haveredskaber og værktøj. Dette skyldes at mange producenter har tænkt nogle gode tanker og det samme batteri kan bruges til de andre redskaber og værktøj. Det betyder at du slipper for at have mange forskellige typer af batterier og opladere liggende der skal oplades. Du kan bare tage et af de andre og forsætte, hvis det første løber tørt. Det betyder også at du, hvis du har batterier nok ikke behøver at tilkøbe dem. Det gør et nyt køb billigere.

More articles