Få hjælp til afvænning af medicinafhængighed og alkoholisme på et misbrugscenter

30 December 2018
Astrid Pedersen
Få hjælp til afvænning af medicinafhængighed og alkoholisme på et misbrugscenter

Et afhængighedsbetinget misbrug – hvad end objektet for misbruget er hårde stoffer, spil, alkohol eller receptpligtig medicin – er ofte meget belastende for den misbrugsramtes familie og nære omgivelser. Faktisk er de pårørende som oftest de, der rammes hårdest.

Et eksempel herpå er børn, som vokser op i en familie, hvor en af – eller begge – forældrene er alkoholiserede. Disse børn vil opleve en barndom fyldt med svigt og utryghed. Som alkoholiker er man nemlig tilbøjelig til at sætte alkoholen før selv sin nærmeste familie, og samtidig sætte større pris på rusen end på samværet med sine børn og sin ægtefælle. Dette betyder, at familie, venner, job, bolig – kort sagt: Alt, hvad der burde betyde noget i et menneskes liv – bliver sekundært i forhold til alkoholen.

Alkoholisme og pille misbrug stjæler liv

Det samme kan i nogen grad siges om en af de helt store syndere i misbrugs sammenhæng, nemlig afhængighed af receptpligtig medicin. En person, som igennem længere tid har modtaget en stærkt vanedannende form for medicin – for eksempel sovepiller, smertestillende medicin eller angstdæmpende præparater – er i risiko zonen for at udvikle et misbrug som følge af afhængighed af de vanedannende stoffer i pågældende medicin.

En afhængighed af medicin fungerer på præcis samme måde, som afhængighed af alkohol eller hårde stoffer. På et tidspunkt er eens tolerance over for stoffet blevet så høj, at man ikke kan klare sig foruden. Og får man ikke sit stof, bliver man irritabel, med tendens til angstlignende symptomer og depression. Man vil få svært ved at klare dagligdagens forpligtelser, og til slut vil det blive umuligt at føre en normal tilværelse.

Afvænning på misbrugscenter – for alle typer afhængighed

Hos Behandlingscenter Stien kan du som misbrugsramt tilbydes et behandlingsforløb med dokumenteret positive og holdbare resultater. Læs mere om misbrugsbehandling på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder