Få et smukkere gulv med en professionel gulvslibning

20 January 2019
Astrid Pedersen
Få et smukkere gulv med en professionel gulvslibning

Ridsede trægulve med misfarvning, skjolder og grimme slidspor er ikke det kønneste syn i verden. Et slidt trægulv vil trække ned på det samlede indtryk af dit hjem, lige gyldig om du har gjort dig umage med at male væggene og afkalke badeværelset. Dette er især relevant, hvis du gerne vil sælge din bolig. Du er sandsynligvis interesseret i at få så høj en pris for dit hus eller din lejlighed som overhovedet muligt. Derfor er det vigtigt, at boligen fremstå pletfri og velholdt. Og netop derfor er en gulvslibning en rigtig god investering, når du skal sælge.

Hvorfor skal gulvet slibes, før det bliver pænt?

Alle trægulve slides med tiden. Det, der sker, når et trægulv bliver udsat for slitage, er, at det beskyttende lag af lak eller maling slides af, og efterlade træværket blottet og sårbart. For olie- eller sæbe behandlede gulve vil det gælde, at hvis den hinde af olie eller sæbe, som holder træværket mættet og samtidig beskytter mod slid, ikke vedligeholdes, vil træværket tørre ind og dermed være mere sårbart over for udefra kommende påvirkninger.

For eksempel vil du opleve, at spildte væsker ikke bliver liggende oven på gulvet, men suges ned i træværkets overflade, hvor de danner grimme pletter. Disse kan ikke fjernes ved almindelig vask, uanset hvor hårdt du skurer. Det samme gælder misfarvninger fra solens stråler samt nedtrådt skidt, som indlejrer sig i træværkets fibre. Det eneste, du kan gøre for at genskabe trægulvets smukke og ensartede udseende, er at slibe overfladen af.

Hvem kan hjælpe mig med en gulvslibning?

Det kan til hver en tid anbefales at hyre en professionel håndværker til at udføre din gulvslibning. På den måde vil du opnå et langt smukkere og mere ensartet resultat – og så slipper du for det tunge arbejde. Du kan læse mere om gulvslibning på gkservice.dk

Flere Nyheder