Få den bedste hjælp til bisættelse i Randers

25 November 2019
Astrid Pedersen
Få den bedste hjælp til bisættelse i Randers

Måske har du endnu ikke prøvet at stå i den ulykkelige situation, at du har mistet en kær ven eller et nært stående familiemedlem. Men når den dag oprinder, og du har brug for hjælp til løsning af alle de opgaver, som følger i kølvandet på et dødsfald, kan du med fordel tage kontakt til den lokale bedemand.

Hvilke opgaver varetager en bedemand?

Mange mennesker tror, at bedemanden udelukkende sørger for at klargøre den afdøde, lægge vedkommende i kiste, og transportere ham eller hende mellem hjem, kirke og kapel i en rustvogn. Dette er ganske rigtigt og bedemandens første og fremmeste opgave.

Bedemanden tilkaldes umiddelbart efter at døden er indtrådt, således at den afdøde kan iføres ligklæder og blive lagt i en kiste (som bedemanden også fremskaffer). Men bedemandens arbejds område begrænser sig ikke til disse indledende øvelser. Du kan faktisk få stor glæde af at lade bedemanden forestå mange af de praktiske opgaver, som er forbundet med et dødsfald.

Bedemanden kan for eksempel varetage kontakten til præsten i den kirke, hvorfra en eventuel bisættelses ceremoni skal foregå. Har den afdøde udtrykt ønske om en verdslig begravelse eller bisættelse, eller tilhørte vedkommende en anden trosretning end den kristne protestantiske, kan bedemanden stadig hjælpe.

Andre opgaver så som indhentning af begravelses hjælp fra kommunen, pensions ordningen eller sygeforsikringen Danmark falder også ind under bedemandens gebet, lige som han eller hun med sikkerhed kan hjælpe dig med at finde et egnet gæstgiveri eller en lokal kro, som med kort varsel kan lægge lokaler til gravøl, frokost eller reception efter selve begravelsen eller bisættelsen. Og har du brug for hjælp til udfærdigelse og indrykning af dødsannoncer, hjælper bedemanden også gerne.

Leder du efter en dygtig bedemand i Randers med et stort lokal kendskab og en høj grad af professionalisme, kan du med fordel kigge forbi http://per-wraa.dk/ 

Flere Nyheder