Danske film har affødt flere kendte navne

06 October 2021
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Vi danskere er så glade for at blive nævnt i de større udlande og store sammenhænge, så vi kommer ind i det fine selskab.

Det gælder både udenrigspolitisk, eller hvis vi har opfundet noget, som der bliver en sællert i udlandet, eller vi får en lille lokalnyhed, som der ender med at blive en viral nyheder i udlandene – så ender vi med at omtale, at andre omtaler os; og så kan det blive ved.

Et område, hvor vi virkelig er glade for at være med, er, når vi ser kendte, danske ansigter i udenlandske film og serier – og de må gerne være store produktioner, og hvis en dansker ligefrem har hovedrollen, så ser vi det næsten som en dansk produktion.

For det er noget, som danske film kan gøre, men sådan har det (næsten) aldrig været.

Danske film giver os store stjerner

Hvis man kender lidt til dansk filmhistorie, så vil man vide, at de første danske film faktisk gav os store stjerner, men det var før, at talefilmen kom til.

Da det skete, så var der ikke det store bud efter danske skuespillere i andre sammenhænge, og sådan så det faktisk ud i mange, mange år.

Der var enkelte danskere, der blev stjerner i udlandene, men så havde de satset på det fra start, for nu ser man derimod, at de udenlandske selskaber ser danske film og serier og lader sig beundre i sådan en grad, at de vælger at hive fat i de danske navne, som de ser på lærredet eller i TV.

Og så kan det være, at man ender med at se en dansker have en birolle i en større film, men selv hvis en dansker bare har en minimal rolle i en storfilm, så er vi helt oppe at ringe over det.

Og det er nok en tendens, der kommer til at fortsætte, hvor vi ser flere og flere danskere i udenlandske produktioner.

Flere Nyheder