Byg en hyggelig og tryg legeplads til haven

Hvis dit barn vægrer sig ved at gå på legeplads er der god grund til at overveje selv at bygge en sådan hjemme i haven. Dit barn har brug for motion gennem leg – og denne leg skal gerne involvere hele kroppen.

Ved at udfordre balancen og koordinations færdighederne opnås en stimulation af de motoriske og sensoriske systemer hvilket bidrager til en sund fysisk og kognitiv vækst. Dit barn styrker, med andre ord, sin egen udvikling gennem leg på lege redskaber som man finder på en legeplads.

Men trives barnet ikke på den lokale legeplads er det en god idé at overveje alternativerne. Og er du i besiddelse af en have er det oplagt at opføre en legeplads som barnet kan bruge til sine udendørs udfoldelser.

Kan jeg selv bygge en legeplads til haven?

Det kan sagtens lade sig gøre selv at opføre en sikker og robust legeplads til haven – også selv om du ikke er hverken faglært håndværker eller en dreven gør det selv mand.

De enkelte elementer til din hjemmelegeplads kan bestilles til levering over nettet, og er generelt nemme selv at montere. Køber du dine lege redskaber fra et anerkendt brand hos en etableret forhandler følger der helt sikkert en udførlig samle vejledning med. Du skal blot sikre dig at leverandøren af diverse lege redskaber samt de enkelte redskaber er godkendt til privat brug og dermed lever op til de danske krav og standarder.

Derfor bør du vælge en anerkendt dansk forhandler når du står for at skulle købe legetårn, gyngestativ, rutsjebane, sandkasse, legehus og andre redskaber til familiens egen legeplads. Og det er selvfølgelig helt og holdent dit eget ansvar at sikre at de enkelte lege redskaber er korrekt monteret således at de er sikre og stabile.

Du kan læse mere om hvorledes du opfører en veludstyret legeplads til haven på husblog.dk